Dućan Bio Salaš Idei

Naš Dućan Bio Salaš Idei se nalazi u Novom Sadu na uglu Svetojovanske i Žitnog Trga (Vojvode Bojovića), preko puta Socijalnog kod autobuske stanice trase 3A.

ducan bio salas idei

  Ideja za otvaranje prodavnice je prodaja Sertifikovane Organske hrane najpre iz okoline, lokalno. 

ducan bio salas idei unutrasnjost1   
   To ne radimo zbog nekog patriotizma, već zato što time želimo da  podržimo održivost imanja naših vrednih sertifikovanih organskih zemljoradnika i preduzetnika. Volimo da radimo sa dobrim ljudima. A vi, zauzvrat, kupujete sertifikovanu organsku hranu iza koje stoji čovek sa imenom i prezimenom, koja je sjajnog kvaliteta, a ne industrijsku organsku iz Španskih plastenika koji se vide iz svemira, od neke bezlične korporacije kojoj ste vi 3986523-ći kupac. 

ducan bio salas idei deo izbora

   Ta mala sertifikovana organska gazdinstva su mesta gde se uzgaja najkvalitetnija organska hrana.

   Zatim, to mora da bude sertifikovana organska hrana izuzetnog kvaliteta od probranih sertifikovanih organskih poljoprivrednika. Ne želimo da prodajemo, čak ni sertifikovanu organsku hranu koja je, po našem mišljenju štetna ako je, na primer prepuna organskog šečera bilo koje vrste. 

   Do sada ste primetili da smo bar par desetina puta ponovili SERTIFIKOVANO ORGANSKI. Te dve reči su ekstremno bitne. Dovoljno bi bilo reći samo ORGANSKI pošto, po zakonu, ne postoji ORGANSKO a da nije SERTIFIKOVANO. 
Ali da bi bilo potpuno jasno i bez nedoumica upotrebljavali smo te dve reči zajedno iako je pleonazam. Iza te dve reči stoje institucije koje po Evropskim standardima i zakonima proveravaju našu hranu i hranu svih ostalih sertifikovanih organskih proizvođača.
Oni nam izdaju 
SERTIFIKAT, pod kontrolom države koji vam garantuje da to što kupujete nije tretirano bilo kakvim hemijskim sredstvima, da je gajeno po svim organskim principima na čistom zemljištu i okruženju.
Što znači da je j
edini oblik organske poljoprivrede SERTIFIKOVANA ORGANSKA POLJOPRIVREDA.
Svi koji tvrde da se bave organskom poljoprivredom ili da proizvode organsku hranu, a nemaju validan SERTIFIKAT krše zakon!

ducan bio salas idei slike zid
Prizor iz radnje: Pera i njegovi Čobani 🙂

Radno vreme je:

Ponedeljak – Petak: 11:00 – 18:00
Subota: 09:00 – 13:00