Organska Ječmena Trava Prah Superhrana DTC 100g

640.00 рсд

Organska Ječmena Trava u prahu je jedna od najstarijih vrsta žitarica koja sadrži pravo bogatstvo, neophodne i korisne materije za telo. Količina: 100g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Organska Ječmena Trava u prahu (lat. Hordeum vulgare) je jedna od najstarijih vrsta žitarica koja sadrži pravo bogatstvo, neophodne i korisne materije za telo. Ona je izuzetno vredan dodatak ishrani zahvaljujući živim enzinima u svom sastavu koje u svakodnevnoj ishrani ne unosimo dovoljno, a od velike su važnosti za probavni sistem.

Ječmena trava se suši na sniženoj temperaturi kako bi se sačuvali enzimi. Pored enzima, prah ječmene trave bogat je vitaminima, mineralima i amino kiselinama.

Ječmena trava sadrži veliku količinu vitamina B1, B2, B6, B12, vitamin C, folnu i pantotensku kiselinu (ima ključnu ulogu u stvaranju eritrocita), velike količine minerala, uključujući kalcijum, bakar, gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor, kalijum, natrijum i cink, a bogat je izvor hlorofila sa antiinflamatornim i antibakterijskim svojstvima.

Takođe je snažno prisustvo karotenoida, uključujući beta karoten. Ona je nutritivno vrlo slična pšeničnoj travi iako postoji nekoliko razlika između ove dve namirnice. Ječmena trava sadrži više kalcijuma, kalijuma, hlorofila i enzima nego pšenična trava, ali ima gorči ukus od pšenične trave.

Lekovita dejstva ječmene trave:

  • Deluje kao moćan antioksidant

Ječmena trava se bori protiv štetnih slobodnih radikala koji kontaminiraju telo. Slobodni radikali su odgovorni za razvoj višestrukih bolesti uzrokovanih oksidativnim stresom, a ječmena trava sadrži enzime koji uništavaju te slobodne radikale.

  • Poboljšava imuni sistem

Vitamin C i bakar u ovoj travi su odgovorni za jačanje imunološkog sistema. Povećavaju otpornost tela na infekcije, kao što su prehlada i kašalj. Oni se takođe bore protiv stresa i umora.

  • Detoksikuje telo

Ova zelena superhrana eliminiše otpadne materijale, kao što su kristalizovane kiseline i sluz. Sadržaj hlorofila obezbeđuje obilje kiseonika koji je neophodan za zdrav protok krvi.

  • Zaštita od zračenja

Ječmena trava štiti od štetnih efekata UV zračenja. Ona takođe brani telo od radioaktivnosti i obnavlja oštećene ćelije i tkivo. Preporučuje se konzumiranje pre i nakon što se uradi rendgenski snimak, kako bi se zaštitilo telo od radioaktivnih oštećenja.

  • Tretira ulcerozni kolitis

Ima stimulativni efekat na bakterije koje su dobre za creva. Pomaže u olakšavanju upale i drugih simptoma povezanih sa ulceroznim kolitisom.

  • Pomaže u borbi protiv loših navika

Glutaminska kiselina u ječmenoj travi smanjuje žudnju za kafom, alkoholom, lekovima i slatkišima!

  • Može da pomogne kod astme

Redovno uzimanje ječmene trave ublažava simptome i sprečava razvoj astme. Njeni antioksidanti i vitamini A i E normalizuju i kontrolišu disanje.

  • Pomaže kod dijabetesa

Dijabetičari imaju koristi od nje jer sadrži beta-glukan, ovo je rastvorljivo vlakno koje usporava apsorpciju glukoze. U studiji iz 2010. godine dokazano je da eksperimentalna grupa koja je uzimala dodatak ishrani ječmenu travu u prahu je imala niži nivo šećera u krvi. Takođe je bilo smanjenje ukupnog nivoa holesterola.

  • Poboljšava zdravlje i rast kostiju

Ječmena trava sadrži 11 puta više kalcijuma od mleka, takođe sadrži bakar i mangan. Ova tri mikroelementa su sjajni za održavanje zdravlja kostiju. Ječam je preporučljiv i za malu decu, zbog pravilnog rasta kosiju.

  • Poboljšava zdravlje kože

Ova zdrava superhrana održava kožu mladalačkom i zdravom. Pošto sadrži kvercetin, definitivno poboljšava stanje kože. Ona održava elastičnost i sprečava razvoj bora na koži. Osim toga, štiti kožu od spoljnih faktora, poput vetra, hladnog vazduha, zagađenja i štetnih UV zraka.

  • Popravlja DNK

Naša DNK se stalno menja, ponekad ne na način na koji želimo. Ove promene su usled stresa, hrane koju jedemo, zagađujućih materija itd. Promena DNK vodi do prevremenog starenja, sterilnosti, genetskih abnormalnosti, a kod žena nekad i do nezdravih trudnoća…Yoshihide Hagiwara, japanski lekar i farmaceut, proveo je više od 10 godina istraživanja na ječmu. Otkrio je da se unošenjem ječmenog soka može popraviti i ojačati DNK i da se mogu izbeći negativne promene.

Način upotrebe: Preporučeni dnevni unos 1-3 kafene kašičice u vodi, čaju, voću ili povrću, supama ili sosovima. Ne preporučuje se upotreba sa vrućim napicima jer se na taj način neutrališe delovanje nutritivnih sastojaka.

Dodatne informacije

Težina0.1 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.