Organska Melasa Cornucopia 200g

350.00 рсд

Organska Melasa je sirup od šećerne trske. Ovaj tamni, gusti sirup sadrži najviše šećera, oko 50% (najviše saharoze), ali i druge hranljive sastojke. Melasa je bogata mineralima, sadrži dosta gvožđa, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i fosfora. Sadrži i značajne količine vitamina B6, te esencijalne aminokiseline. Količina: 200g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Organska Melasa je sirup od šećerne trske. Ovaj tamni, gusti sirup sadrži najviše šećera, oko 50% (najviše saharoze), ali i druge hranljive sastojke. Melasa je bogata mineralima, sadrži dosta gvožđa, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i fosfora. Sadrži i značajne količine vitamina B6, te esencijalne aminokiseline. Što se tiče kalorija, 100 grama melase ima oko 290 kalorija.

Upotrebljava se još i u proizvodnji alkoholnih pića (ruma), kvasca i stočne hrane.
Očuvanje zdravlja kostiju. Pored kalcijuma i vitamina D, za očuvanje zdravlja kostiju je potrebna i određena količina magnezijuma. Melasa sadrži i kalcijum i magnezijum tako da je odlična u očuvanju kostiju, naročito u prevenciji osteoporoze kod žena u menopauzi.
Odlična u borbi protiv anemije jer je odličan izvor gvožđa.
Odličan je izvor kalijuma.
Sprečava pojavu sedih vlasi i opadanje kose. Prema najnovijim studijama, jedna supena kašika melase sadrži dovoljan dnevni unos bakra – važnog hemijskog elementa čiji peptidi pomažu u stvaranju novih vlasi i bujanju kose.

Dodatne informacije

Težina0.35 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.