Organska Spirulina Prah Superhrana DTC 100g

1,220.00 рсд

Organska Spirulina Prah – ima visok sadržaj proteina, oko 65%, a sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina. Aminokiseline su gradivni blokovi za proteine koji su od vitalnog značaja za proizvodnju mišića i svih enzima. Količina: 100g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Organska Spirulina Prah – za razliku od biljaka koje rastu na zemlji, spirulina nema težak celulozni ćelijski zid, tako da se lako vari.

Ima visok sadržaj proteina, oko 65%, a sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina (koje ljudsko telo ne može da proizvede tako da se moraju unositi kroz ishranu). Aminokiseline su gradivni blokovi za proteine koji su od vitalnog značaja za proizvodnju mišića i svih enzima.

Spirulina je takođe bogata kalcijumom, magnezijumom i gvožđem.

Kalcijum igra ulogu u mnogim funkcijama u telu, uključujući i doprinos normalnoj funkciji mišića, prenos informacija putem nervnog sistema, kao i održavanje zdravih kostiju i zuba.
Magnezijum doprinosi održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj funkciji mišića, metabolizmu, smanjuje iscrpljenost i umor.
Gvožđe doprinosi normalnom transportu kiseonika u telu; takođe doprinosi normalnim kognitivnim funkcijama, normalnom funkcionisanju imunog sistema i smanjenju iscrpljenosti i umora.

Spirulina u velikim količinama sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidant koga ima 25 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve vitamine B grupe, a posebno je bogata vitaminom B-12, vitaminom B-1, B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5, B-6 , B-7 (biontin), B-9 (folna kiselina) i vitaminima C i K.

Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i 6 masne kiseline, uključujuci i GLA (gama linoleinska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku.

Ima u izobilju i hlorofila koji je odličan antioksidant i naziva se “zelena krv” zbog sličnog sastava hemoglobinu u ljudskoj krvi.

Način upotrebe: Organska spirulina u prahu može da se pomeša u čaši vode, soka, jogurta ili sa svežim voćem u hranljivom frapeu. Prah može da se posipa preko salate i supe dodajući moćnu dozu proteina, vitamina i minerala u vašoj svakodnevnoj ishrani.

Preporučeni dnevni unos je od 1 do 3 kafene kašičice (3-10g).

Spirulinu mogu koristiti deca, trudnice i dojilje.

Spirulina je mikroskopska višećelijska cijanobakterija (modro-zelena bakterija ili modro-zelena alga) koja se prirodno nalazi u jezerima i rekama širom Afrike, Azije i Južne Amerike. Ona je vrlo jednostavan drevni oblik života koji proizvodi svoju energiju od sunčeve svetlosti kroz fotosintezu koristeci plavi pigment fikocijanin, pa se spirulina ponekad naziva i „plavo zelena alga“. Međutim, spirulina zapravo nije alga, niti biljka – već nešto između, koja se prvi put razvila pre oko 3,6 milijardi godina.

Dodatne informacije

Težina0.1 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.