Organski Agave Sirup Bio Špajz 330g

460.00 рсд

Organski Agave Sirup je 100% prirodan zaslađivač, pogodan za dijabetičare, bez aditiva i konzervansa. Prirodni zaslađivač i odlična alternativa rafinisanim šećerima i veštačkim zaslađivačima. Ne sadrži gluten i može se koristiti kao preliv za voćne salate, palačinke, sladoled, kao i u kolačima. Količina: 330g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Organski Agave Sirup se dobija od nektara biljke agave, poreklom iz Meksika. Često pogrešno, za agavu se veruje da je kaktus, a zapravo pripada porodici ljiljana. Agava se u Meksiku bere i koristi već stotinama godina. Još su je drevni Asteci koristili za bolje varenje, čišćenje krvi i tretiranje rana, upravo zbog antibakterijskih svojstava.

Jedna od najvećih zdravstvenih prednosti agava sirupa je niski glikemijski indeks, zbog čega pruža sladak ukus bez naglog skoka šećera u krvi, koji mnogi drugi šećeri izazivaju . Agava sirup je ukusni prirodni zaslađivač koji mogu umereno koristiti osobe na redukcionim dijetama, dijabetičari i ljudi koji biraju zdravije namirnice za sebe i svoju porodicu, kao zamenu za refinisane šećere sa visokim glikemijskim indeksom.

Hrana sa visokim glikemijskim indeksom utiče na nagli skok šećera u krvi i izaziva lučenje hormona insulina. Preterano lučenje insulina i hronično visok nivo šećera u krvi mogu da izazovu neosetljivost na insulin, dijabetes tipa 2, gojaznost, povišen nivo triglicerida i holesterola, kao i visok krvni pritisak.

Saponini, fitohemikalije koje agava sadrži i koje se nalaze u kinoi i korenju mnogih biljaka, uključujući i ženšen, imaju antiupalna, kao i svojstva ojačavanja imunog sistema.

Agava sirup ima visok nivo fruktoze. Fruktoza je prirodni šećer koji veliki broj voća i povrća sadrži. Ona je takođe prirodni oblik ugljenih hidrata i koji su, već hiljadama godina, važan izvor energije za telo. Studije su pokazale da fruktoza, u određenim količinama, može da smanji rizik od raka prostate.

Slatkoća agava sirupa prvenstveno potiče od složenog oblika fruktoze, inulina. Inulin može biti od koristi za gubitak kilograma, zbog slabog uticaja na šećer u krvi, kao i mogućnosti da produži osećaj sitosti i smanji apetit. On je takođe povezan sa smanjenjem nivoa holesterola i povećane apsorbcije kalcijuma i magnezijuma, što može da pomogne u borbi protiv osteroporoze i drugih bolesti kostiju. Agava takođe sadrži visok nivo aminokiselina, potrebnih za izgradnju proteina. Fruktani koje agava sadrži mogu pomoći kod dijabetesa i smanjiti rizik nastanka raka debelog creva.

• način upotrebe:
Agava sirup je savršen u svakodnevnom spremanju hrane, pravljenju preliva za salate, sosove, u receptima za kuvanje i pečenje. Lako se meša sa hladnim napicima, pa je dobar i za zaslađivanje smutija i letnjih napitaka.

Smanjite količinu tečnih sastojaka za trećinu, pošto je agava sirup tečan. Ukoliko nema drugih tečnosti u receptu, može se povećati količina brašna za oko 30-40 grama, kako bi upilae dodatnu vlažnost iz agava sirupa.

Agava sirup čuvajte na sobnoj temperaturi, zbog lakšeg mešanja sa drugim sastojcima.

S obzirom da je agava sirup slađi od šećera i meda, u receptima koristite manju količinu sirupa, oko trećinu.
Svojstva agava sirupa su drugačija od šećera, tako da određeni kolači koji se peku, mogu brže da porumene. Smanjite temperaturu za par stepeni i povećajte vreme pečenja nekoliko minuta. Imajte u vidu da kolačići sa agava sirupom neće biti hrskavi kao oni pravljeni sa šećerom, ali ni ništa manje ukusni.

Dodatne informacije

Težina0.35 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.