Organski Nar 500g

300.00 рсд

Organski Nar – Organski Nar – intenzivno crvena boja nara potiče od antioksidanta antocijanina. Nar sadrži: vitamin C, fosfor , kalijum, kalcijum, gvožđe, vitamine B-grupe, tanine, pektine, masne kiseline… Nar umanjuje faktore rizika koji mogu voditi arterosklerozi i kardiovaskularnim bolestima. Količina: 500g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja
Kategorija:

Opis

Organski Nar – intenzivno crvena boja nara potiče od antioksidanta antocijanina. Nar sadrži: vitamin C, fosfor , kalijum, kalcijum, gvožđe, vitamine B-grupe, tanine, pektine, masne kiseline… Nar umanjuje faktore rizika koji mogu voditi arterosklerozi i kardiovaskularnim bolestima. Izraelski naučnici su otkrili da uzimanje  56 grama soka od nara dnevno u periodu od godinu dana dovodi do smanjenja gornjeg krvnog pritiska za oko 21% i znatno pojačava tok krvi u srce.

Nar se preporučuje i deci, trudnicama i starijim osobama jer blagotvorno deluje na organe za varenje i smiruje grčeve u stomaku i proliv.

Povoljno deluje na srce, kosti i nerve.

Semenke nara i kora ploda su bogate polifenolnim jedinjenjima od kojih je najzastupljeniji punikalagin. Polifenoli su snažni antioksidansi koji štite čoveka od dejstva slobodnih radikala. Kora nara se koristi kao lek protiv proliva i crevnih parazita.

Po nekim studijama sok od nara ima tri puta veću antioksidativnu aktivnost od crnog vina i zelenog čaja.

Dodatne informacije

Težina0.5 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.