Prirodni Cink Kompleks 15mg TerraNova 50 kapsula

1,480.00 рсд

Prirodni Cink Kompleks je neophodan je za rast i razvoj, za funkcionisanje imunog sistema, pomaže u bržem zarastanju rana, smanjuje rezistenciju na insulin, sprečava uvećanje prostate, utiče na stvaranje spermatozoida, koristi se u tretmanu impotencije i steriliteta, utiče na stvaranje testosterona, vraća mentalnu svežinu, za otklanjanje belih pega na noktima, kod akni, kod gubitka osećaja ukusa. Vegan. Količina: 50 kapsula

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja
Kategorija: Oznaka:

Opis

Prirodni Cink Kompleks je neophodan je za rast i razvoj, za funkcionisanje imunog sistema, pomaže u bržem zarastanju rana, smanjuje rezistenciju na insulin, sprečava uvećanje prostate, utiče na stvaranje spermatozoida, koristi se u tretmanu impotencije i steriliteta, utiče na stvaranje testosterona, vraća mentalnu svežinu, za otklanjanje belih pega na noktima, kod akni, kod gubitka osećaja ukusa. Cink se koristi u prevenciji prehlada i gripa ili kod hroničnih infekcija, jer podstiče imuni sistem i ima antioksidativnu ulogu. Cink ili seme bundeve koje je bogato cinkom često ulaze u sastav preparata za uvećanu prostatu. Takođe je bitan za rast i razvoj novorođenčadi.

Sastav:

Stabilizovane pirinčane mekinje (Pored toga što je dobar izvor cinka, mekinje sadrže širok spektar drugih mikroelemenata koji su neophodni da bi cink obavljao svoje brojne funkcije u organizmu.)
Alga spirulina (spirulina pruža veliki broj minerala, vitamina i drugih hranljivih materija koje pomažu cink u mnogim biološkim funkcijama. Spirulina sadrži značajnu količinu superoksid dismutaze (SOD), cink-zavisni enzim koji je neophodan da štiti organizam od nekih visoko destruktivnih oblika slobodnih radikala.)

Seme bundeve ( ima visok sadržaj cinka, dobar izvor bakra, koji je najvažniji od hranljivih materija u održavaju ravnoteže sa cinkom. Seme obezbeđuje visoku koncentraciju određenih masnih kiselina koje nadopunjuju ulogu cinka unutar zdravog tkiva prostate

Acai bobice (Acai je dobar izvor cinka, ali takođe predstavlja veoma dobar izvor bakra, najvažnije hranljive materije u održavanju i ravnoteži sa cinkom).

Ako se hranite raznovrsnom, organskom, neprocesiranom hranom i nemate manjak nekog vitamina/minerala iz nekog zdravstvenog razloga tada nemojte koristiti suplemente. Ma koliko da su iz prirodnih sastojaka, dugotrajna primena suplemenata dovodi do oštećenja jetre i bubrega. Najefikasniji podsticaj imunitetu dolazi iz raznovrsne, neprocesirane, organske hrane. Ako se dovoljno krećete napolju, dovoljno spavate (7.5 sati), zdravo hranite, izlažete suncu, pijete dovoljno vode (~3L dnevno) i nemate hroničnih zdravstvenih problema suplementi vam ne trebaju! 70-80% imuniteta dolazi iz digestivnog trakta, crevnog mikrobioma koji samo treba pravilno hraniti.

Dodatne informacije

Težina0.07 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.