Prirodni Vitamin D3+K2 TerraNova 50 kapsula

2,890.00 рсд

Prirodni Vitamin D3+K2 TerraNova se koristi kod osteoporoze, za jačanje kostiju i zuba i imunog sistema. Dugotrajna primena veće doze vitamina D3 može biti štetna, zato ovaj suplement obezbeđuje optimalnu dozu jer sadrži i sastojke bogate vitaminom K. Količina: 50 kapsula

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Prirodni Vitamin D3+K2 TerraNova se koristi kod osteoporoze, za jačanje kostiju i zuba i imunog sistema. Dugotrajna primena veće doze vitamina D3 može biti štetna, zato ovaj suplement obezbeđuje optimalnu dozu jer sadrži i sastojke bogate vitaminom K.

Ako se hranite raznovrsnom, organskom, neprocesiranom hranom i nemate manjak nekog vitamina/minerala iz nekog zdravstvenog razloga tada nemojte koristiti suplemente. Ma koliko da su iz prirodnih sastojaka, dugotrajna primena suplemenata dovodi do oštećenja jetre i bubrega. Najefikasniji podsticaj imunitetu dolazi iz raznovrsne, neprocesirane, organske hrane. Ako se dovoljno krećete napolju, dovoljno spavate (7.5 sati), zdravo hranite, izlažete suncu, pijete dovoljno vode (~3L dnevno) i nemate hroničnih zdravstvenih problema suplementi vam ne trebaju! 70-80% imuniteta dolazi iz digestivnog trakta, crevnog mikrobioma koji samo treba pravilno hraniti. 

Prirodni Vitamin D3+K2 TerraNova:

– Sprečava gubitak koštane mase

– Za povećanje nivoa raspoloženja

Zašto Terranova?
• Vitamin D3 Holekalciferol 1000 i.j. – aktivan oblik, poreklom iz lišaja;
• K2 (MenaQ7) 50μg – aktivan oblik, iz leblebija;
• Magnifood kompleks sadrži: šitake, list peršuna, kelj, seme bundeve i trigliceride srednje dugih lanaca (MCT).

Bez glutena, Bez laktoze, Bez dodatog šećera, Bez soje, Bez aditiva, Vegan

Jedna kapsula sadrži:

Stabilizovane pirinčane mekinje (Oryza sativa) . . . 100mg
Seme bundeve (Cucurbita pepo) . . . . . . . . . . . . . . . 75mg
Pečurka šitake (Lentinula edodes)**, liofilizat . . . . . .75mg
List kelja (Bra.oleracea var.acephala)**, liofilizat . . . 75mg
Biljni trigliceridi srednjeg lanca (MCT) u prahu . . . . .50mg
List peršuna (Petroselinum crispum)**, liofilizat . . . . 35mg
Vitamin K2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50µg
Vitamin D3 (Vegan) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25µg

Suplementi deluju SAMO zbog aktivnih sastojaka u njima. Pa zašto su skoro svi suplementi na tržištu prepuni neaktivnih punila, veziva, sredstva protiv zgrušavanja, maziva, dezintegranti, sredstva za oblaganje, zaslađivači, sredstva za bojenje, arome. . . a ova lista nikako nije potpuna. Terranova je jedna od samo malog broja kompanija za proizvodnju dodataka ishrani u svetu koje su u potpunosti izbegavale upotrebu ovih neaktivnih proizvodnih aditiva. Pa zašto se uopšte koriste takvi aditivi (koji se često nazivaju ekscipijentima)? U proizvodnji tableta, određeni aditivi su zapravo neophodni – kao što su veziva (kako bi se sastojci pravilno vezali kada se tableta komprimuje). Zbog toga su svi Terranova proizvodi u 2-delnim vegetarijanskim kapsulama, prahu ili tečnom obliku, umesto u tabletama. U slučaju 2-delnih kapsula, upotreba aditiva nije neophodna. Međutim, pošto ovi aditivi čine suplemente lakšim, bržim, jeftinijim i isplativijim za proizvodnju nego ako ih ne koristite, to verovatno objašnjava zašto skoro svi inkapsulirani dodaci ishrani na tržištu takođe sadrže aditive. Neaktivni proizvodni aditivi su u suprotnosti sa Terranovinim standardima za integritet i čistoću proizvoda. Među mnogim razlozima zbog kojih ih ne koristimo, veoma snažno osećamo da izbegavanje aditiva omogućava da se aktivnost i sinergija između vitamina, minerala, fitonutrijenata, biljnih enzima i drugih korisnih jedinjenja doživi na najdublji i najintenzivniji način. – tj. bez dodatnih fizioloških ili biohemijskih smetnji. U Terranovi, naša odluka da u potpunosti izbegnemo upotrebu neaktivnih proizvodnih aditiva naglašava našu duboku posvećenost stavljanju kvaliteta proizvoda, čistoće i integriteta iznad maksimiziranja sopstvenih ušteda troškova i pogodnosti proizvodnje.

Dodatne informacije

Težina0.15 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.