Spelta Vita Original Nemet 36 kuglica

2,970.00 рсд

Spelta Vita Original – Zeleni sok od žita. Bez glutena. Držati na -18 stepeni C (u zamrzivaču). Jednom odleđenu kuglicu treba potrošiti. Nemojte je ponovo zamrzavati. Zemlja porekla: Srbija. Količina: 36 kuglica = 400g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja
Kategorija: Oznaka:

Opis

Spelta Vita Original – Zeleni sok od žita. Bez glutena.

  • Pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem i organizmu pruža energiju
  • Popravlja krvnu sliku, umiruje nervni sistem, štiti nas od virusa i bakterija
  • Poboljšava cirkulaciju, reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona
  • Jača kosti, reguliše holesterol, utiče na normalan rad žlezda
  • Sadrži prirodne vitamine, minerale, enzime, mikroelemente i hlorolfil
  • Smanjuje šećer u krvi (mogu da koriste i dijabetičari)
  • Pakovanje sadrži 36 zaleđenih kuglica

Držati na -18 stepeni C (u zamrzivaču). Jednom odleđenu kuglicu treba potrošiti. Nemojte je ponovo zamrzavati.

Šta je zeleni sok od spelte?

Zeleni sok od spelte je sladunjav napitak koji se dobija hladnim i sporim ceđenjem mladih klica i listova pšenice spelte. Ovako proizveden sok je bogat prirodnim vitaminima, mineralima, hlorofilom i enzimima, koji umornom telu daje energiju. Zeleni sok od spelte je dodatak zdravoj ishrani. Da bismo telo održavali u dobrom stanju neophodno je da mu damo sve hranljive materije koje svakodnevno trošimo. Spelta u idealnom odnosu sadrži proteine, ugljene hidrate i masti. Zeleni sok od spelte ima osvežavajuće i podmlađujuće dejstvo na naš organizam. Pomaže kod alkalizacije tela. Visok sadržaj proteina čini speltu idealnom žitaricom za osobe koje imaju problema sa varenjem, za sportiste i osobe koja se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću gde je potrebno održavanje mišićne mase, kao i za osobe koje su na dijetalnoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam.

Ljudi koji su koristili ovaj napitak svoja lična iskustva su podelili u knjigama i medijima, ali ipak je najbolje da uzmemo čašu ovog napitka i uverimo se sami.

Zašto Zeleni sok od spelte?

Svakodnevni stres, nedostatak sna, loš kvalitet namirnica, konzumiranje alkohola, duvana i velikih količina kafe utiču na naš organizam, zbog čega su mu potrebni dodatni vitamini.

Ovaj napitak sadrži balans prirodnih vitamina koje telo može iskoristiti u velikoj meri. Zeleni sok od spelte je izvor vitamina B kompleksa: B1, B2, B3, B6, B9 i vitamina K.

Zbog visokog sadržaja enzima dr En Vigmor je speltu nazvala „rudnikom enzima“.

Zeleni sok od žita sadrži različite minerale: magnezijum, cink, gvožđe, mangan, bakar i selen i rastvorna biljna vlakana koja se lako resorbuju.

Spelta reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona, jača kosti, poboljšava imunitet, smanjuje šećer u krvi i reguliše holesterol. Dijetetska vlakna spelte pomažu smanjivanju nivoa LDL u krviNiacin-vitamin B3, koji se nalazi u spelti u znatnoj količini, ključan je za normalan rad žlezda, a posebno je bitan za proizvodnju polnih hormona. Spelta ima pozitivnu ulogu u regulaciji hormona i kreatina. Zbog sadržaja bakra i gvožđa poboljšava cirkulaciju. Ugljeni hidrati iz spelte su složene građe i značajan činilac koagulacije i stimulacije imunskog sistema čoveka. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K, pre upotrebe treba da konsultuju svog lekara.

Jedan od glavnih sastojaka Zelenog soka od spelte je hlorofil koji, osim što mu daje boju, pruža našem telu veliku količinu kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioksidant. Hlorofil nije vitamin, ali je važan u optimalnoj ishrani.

Dodatne informacije

Težina0.4 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.