Organska Lavlja Griva 200g

420.00 рсд

Organska Lavlja Griva ukusom podseća na meso jastoga, a može se spremiti samostalno, pržena, pečena, grilovana ili pohovana, u varivima ili sa testeninom. Dobro ide i u jelima od mesa, testenine, rižota, supe, soseve i umake I svuda gde ima belog luka. Zemlja porekla: Srbija. Količina: 200g

Nema na zalihama

Kategorija: Oznaka:
Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Organska Lavlja Griva je uzgajana u prirodnom okruženju jednakom svom prirodnom staništu u šumi.

Kroz istoriju smatrana je lekom a mogla je da se ubere samo u planinskim predelima Azije gde je bila na jelovnicima Budističkih monaha upravo zbog svojih lekovitih svojstava. Počela je da se uzgaja tek pre desetak godina od kada se naziva i “pametnom pečurkom” jer ima uticaj na regeneraciju nerava pa može da bude svakodnevno na jelovniku ljudima koji pate od demencije, multiple skleroze, Parkinsonove bolesti ili imaju potrebu sa poboljšanje koncetracije.. Pogoduje varenju, jača imuni sistem i blagotvorno deluje kod grčeva u mišićima. Osim što je vizuelna poslastica, Lavlja griva je veoma hranljiva i ima blago sladak ukus sličan jastogu.

Sadrži značajnu količinu vitamina među kojima su B9, B1 i E, minerala (Cink, gvožđe, kalcijum, fosfor, magnezijum I kalijum), proteinai vlakana. Ova gljiva ima malo kalorija I zasićenih masti, sadrži sedam esencijalnih I osam neesencijalnih amino kiselina. Lavlja griva ukusom podseća na meso jastoga, a može se spremiti samostalno, pržena, pečena, grilovana ili pohovana, u varivima ili sa testeninom ali svakako treba da se priprema na životinjskoj masti. Dobro ide i u jelima od mesa, testenine, rižota, supe, soseve i umake I svuda gde ima belog luka.

Kako bi sačuvala dejstvo i ukus, preporučljivo je spremiti ih u što kraćem roku, a skladištiti u frižideru na temperaturi od 2 do 4 C.

Dodatne informacije

Težina0.3 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.