Organski Grašak Mladi Zamrznut 500g

400.00 рсд

Organski Grašak Mladi Zamrznut je najčešće stanje u kom se čuva grašak, pošto ostari veoma brzo. Zemlja porekla: Srbija. Količina: 500g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja
Kategorija: Oznake: ,

Opis

Organski Grašak Mladi spada u mahunarke, grašak je povrće sa bogatom hranljivom vrednošću. Bogat je izvor ugljenih hidrata (14,46%) i vlakana oblika galaktana, glukorozne kiseline, fruktoze i drugih jedinjenja. Visok sadržaj proteina (5,42%) ima zahvaljujući čvorićima u korenu u kojima se nalaze bakterije azotofiksatori (Bacterium radicicola) koje vežu azot iz vazduha i pretvaraju ga u vredne aminokiseline, a tako i u proteine. Uz proteine i ugljene hidrate, treba pomenuti i masti i lecitin, koji su prilično važni za nervni sistem.

Za vreme klijanja graška stvaraju se vitamini C i E. Plod je odličan izvor vitamina C (50% preporučenog dnevnog unosa), ali ga u osušenim plodovima ima samo u tragovima. Vitamin E se sadrži u maloj količini, ali je postojan tokom kuvanja. Vitamina A ima u tragovima. Grašak je i odličan izvor tiamina (vitamin B1) u suvim plodovima, a dobar izvor riboflavina (vitamin B2), i niacina koji ima ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, proteina i masti.

Ne isporučujemo zamrznutu hranu brzom poštom (Post Express, Bex…)

Dodatne informacije

Težina0.5 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.