Organski Med Bagremov TimoMed 250g

620.00 рсд

Organski Med Bagremov TimoMed je sa ekološki čistog područja Stare planine. Nije pasterizovan i nije zagrevan na temperaturama iznad 38 C tako da sadri sve korisne bakterije. Zemlja porekla: Srbija. Količina: 250g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Svoju razvojnu strategiju „Timomed“ bazira na prirodnim bogatstvima sa ekološki čistog područja Stare planine koje pokriva, sopstvenim proizvodnim kapacitetima i potrebama domaćeg i inostranog tržišta. Knjaževac se nalazi u oblasti Timočkog basena u Knjaževačkoj kotlini. Na ovim prostorima vlada umereno kontinentalna klima. Zahvaljujući toploj klimi i razuđenosti terena ovo područje se odlikuje bogatim biodiverzitetom, što omogućava dobre klimatske i pašne uslove pčelinjim društvima. Smatra se da su se na ovim prostorima od davnina gajile pčele, jer su ga u dalekoj prošlosti naseljavali Tribali, Mezi, Tračani, zatim Kelti, Rimljani, Sloveni koji su u svojoj tradiciji imali pčelarstvo. Sloveni su bili veliki pčelari i Huni nakon najezde nailaze na brojne proizvode od meda o čemu govore njihovi slovenski nazivi. Inače, poznato je da se u dokumentima srednjevekovnih srpskih valdara pominje i trgovina medom kao i da su veliki pčelinjaci gajeni pri manastirima. Nakon turskog osvajanja srpski seljak nastavlja da gaji pčele. Med i pčele zastupljeni su u našoj narodnoj medicini, verovanjima, običajima i sl.

Organski Med Livadski TimoMed je sa ekološki čistog područja Stare planine. Nije pasterizovan i nije zagrevan na temperaturama iznad 38 C tako da sadri sve korisne bakterije.

Kristalizacija je prirodno svojstvo meda. Nije preporučljivo zagrevati ga preko 38 C i ne bi trebalo davati med deci do 12 meseci.

Dodatne informacije

Težina0.4 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.