Organski Med Livadski TimoMed 250g

520.00 рсд

Organski Med Livadski TimoMed je sa ekološki čistog područja Stare planine. Nije pasterizovan i nije zagrevan na temperaturama iznad 38 C tako da sadri sve korisne bakterije. Zemlja porekla: Srbija. Količina: 250g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Svoju razvojnu strategiju „Timomed“ bazira na prirodnim bogatstvima sa ekološki čistog područja Stare planine koje pokriva, sopstvenim proizvodnim kapacitetima i potrebama domaćeg i inostranog tržišta. Knjaževac se nalazi u oblasti Timočkog basena u Knjaževačkoj kotlini. Na ovim prostorima vlada umereno kontinentalna klima. Zahvaljujući toploj klimi i razuđenosti terena ovo područje se odlikuje bogatim biodiverzitetom, što omogućava dobre klimatske i pašne uslove pčelinjim društvima. Smatra se da su se na ovim prostorima od davnina gajile pčele, jer su ga u dalekoj prošlosti naseljavali Tribali, Mezi, Tračani, zatim Kelti, Rimljani, Sloveni koji su u svojoj tradiciji imali pčelarstvo. Sloveni su bili veliki pčelari i Huni nakon najezde nailaze na brojne proizvode od meda o čemu govore njihovi slovenski nazivi. Inače, poznato je da se u dokumentima srednjevekovnih srpskih valdara pominje i trgovina medom kao i da su veliki pčelinjaci gajeni pri manastirima. Nakon turskog osvajanja srpski seljak nastavlja da gaji pčele. Med i pčele zastupljeni su u našoj narodnoj medicini, verovanjima, običajima i sl.

Organski Med Livadski TimoMed je sa ekološki čistog područja Stare planine. Nije pasterizovan i nije zagrevan na temperaturama iznad 38 C tako da sadri sve korisne bakterije.

Kristalizacija je prirodno svojstvo meda. Nije preporučljivo zagrevati ga preko 38 C. Ne bi trebalo davati med deci do 12 meseci.

Dodatne informacije

Težina0.4 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.