Organski Tapioka Skrob Bio Špajz 200g

280.00 рсд

Organski Tapioka Skrob – najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa. Količina: 200g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Organski Tapioka Skrob ili tapioka brašno je bele boje, neutralnog ukusa. Tapioka je skrob koji se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila. Portugalski i španski istraživači su je prvi put doneli u Evropu, odakle se proširila na Indiju, Afriku i Aziju.
S obzirom da je u pitanju skrob, gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina i natrijuma. Ugljeni hidrati su osnovni izvor energije i treba da čine najveći deo dnevnog unosa kalorija. Unosom dovoljne količine ugljenih hidrata osigurava se visok nivo energije za aktivnosti tokom celog dana.
Pored ugljenih hidrata, tapioka sadrži i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje ljudskog tela i kreiranje crvenih krvnih zrnaca.

•način primene:
Tapioka ne utiče na boju, miris i ukus jela, pa se može koristiti za slatka i slana jela i nalazi primenu u povećavanju gustine umaka, supa, preliva i fillova, kao i u pudinzima. Ima snažnu sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama, tako da je odlična opcija za zgušnjavanje ,u zadnji čas’. Prednost tapioke u odnosu na npr. kukuruzni skrob je ta da prilikom zamrzavanja i odmrzavanja ne menja strukturu.

Za zgušnjavanje sosova i variva, koristiti 1 supenu kašiku skroba od tapioke na oko 230ml tečnosti.
U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima.
Često se koristi u proizvodima bez glutena, jer poboljšava teksturu i vlagu.

Napomena: Tapioka je biljka prirodno bez glutena i njeno brašno se često koristi u receptima za obolele od celijakije. Ovo pakovanje brašna-skroba od tapioke ne poseduje bezglutenski sertifikat što znači da iako je prirodno bez glutena moglo je tokom proces proizvodnje i pakovanja biti kontaminirano minimalnim količinama glutena, te se ne preporučuje osobama koje pate od celijakije.

Dodatne informacije

Težina0.2 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.