Organsko Brašno Ovas Integralno Naše Dobro 1kg

230.00 рсд

Organsko Brašno Ovas – Zob pokazuje odlične rezultate i u lečenju šećerne bolesti ( slično deluje kao insulin). Zemlja porekla: Srbija Količina: 1kg

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Organsko Brašno Ovas – Zob je bogato proteinima i esencijalnim amino kiselinama. Ima visok procenat masti i nezasićenih masnih kiselina. Bogat je vitaminima i mineralima. Sadrži visok procenat vitamina B grupe, kalcijum, magnezijum, natrijum, gvožđe, cink, bakar, silicijum, fosfor, mangan. Ima visok sadržaj i ravnomeran odnos rastvorljivih i nerastvorljivih dijetalnih biljnih vlakana. Od rastvorljivih biljnih vlakana posebno je bitna velika koncentracija beta glukana, koji predstavlja jedinstven polisaharid, koji ima sposobnost da pojača odbrambenu reakciju organizma na viruse, bakterije i gljivice.

U ovsu se nalaze i kalijumove soli, flavanoidi, skrob i drugi šećeri. Poseduje značajan sadržaj antioksidanasa, a posebno selena.  Ovas sadrži hormon rasta, zbog čega se preporučuje da ga konzumiraju i deca. Pokazuje odlične rezultate i u lečenju šećerne bolesti ( slično deluje kao insulin), pa je stoga odlična hrana za ljude obolele od dijabetesa. Reguliše lučenje želudačne kiseline, rad creva i stolicu. Njegovim redovnim korišćenjem u ishrani se poboljšava raspoloženje, povećava budnost i radna sposobnost. Smatra se moćnim sredstvom za jačanje nervnog sistema i mentalnog zdravlja, pa se preporučuje osobama koje pate od nesanice, anksioznosti i depresije. Snižava holesterol i reguliše povišen krvni pritisak.

Dodatne informacije

Težina1 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.