Organsko Oranž Vino Selena Plavinci 750ml

1,980.00 рсд

Organsko Oranž Vino Selena je proizvedena od sorte grožđa Tamjanika iz organski sertifikovanog vinograda Mladena Vujića kod Stalaća. Najbolje organsko vino Balkana 2021. Zemlja porekla: Srbija. Količina: 750ml

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja
Kategorija: Oznaka:

Opis

Organsko Oranž Vino Selena je proizvedena od sorte grožđa Tamjanika iz organski sertifikovanog vinograda Mladena Vujića kod Stalaća.

Evo šta o vinu kaže Nenad Basarić, novinar portala vino.rs:

Godina 2020 ostaće upisana u istoriji srpskog vinarstva kao prva u kojoj je proizvedeno organsko vino od autohtone sorte tamjanika. Selena 2020 vinarije Plavinci momentalno privuče pažnju bojom suvog zlata, a odmah zatim snažnim mirisom zrelih bresaka, zelenkaste kajsije i blagim nagoveštajem suvog sena koje donosi osvežavajući povetarac u svitanje vrelog letnjeg dana.

Iznenađujuće zadovoljstvo prvog dodira nepca i ekspresiju slasti što navire iz solidnog punog tela uramiće složene sočne i snažne kiseline idealno harmonizovane u 13,4 % alkohola putujući ka blago trpkoj završnici ispunjenoj finim taninima što aludiraju na koricu leske, orahe i razne druge slatke arome drveta koje dugo ostaju zapamćene, kako na nepcu tako i u sećanju.

Vino proizvedeno na prirodnim kvascima i talogu grožđa iz organskog vinograda Mladena Vujića na brdu kraj grada Stalaća, najupečatljivije je rashlađeno 9 – 11 C, kada daje idealnu gastronomsku potporu, ali i mogućnosti meditativnog vina kome se jednostavno možete predati u nekakvom hedonističkom vihoru.

Ako je neophodno, upariti ga sa kozjim i sirevima sa plavom i zelenom plesni sa kojima će se lako izboriti. Jagnjetina sa ražnja, lignje na žaru, pa i čokoladni mus, bili bi neka vrsta preporuke.

I upozorenje: Iako lepog ženskog imena, Selena uopšte nije naivna, ume brzo da uzme pamet neobuzdanom vinopiji! 

Oranž vino od organskog grožđa Tamjanika

BIWCF 2021 Grand Trophy

Najbolje organsko vino Balkana 2021

 • Maceracija 9 dana
 • Vrenje na divljem kvascu 30 dana
 • Odležavanje na talogu šest meseci
 • Nefiltrirano, može da sadrži talog
 • Ukupne kiseline 5,6 g/l
 • Zaostao šećer 1,04 g/l
 • Ukupni sulfiti 21,25 mg/l
 • Alkohol 13,4%
  Kupovina je dozvoljena samo osobama koje su starije od 18 godina.
  Konzumiranje alkohola može biti štetno po zdravlje.

Dodatne informacije

Težina1.4 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.