Spelta Vita Instant Nemet 25 kesica

3,900.00 рсд

Spelta Vita Instant – Liofilizovani hladnoceđeni sok je 24 puta koncentrovani ekstrakt Speltine pšenične trave. Bez glutena. Zemlja porekla: Srbija. Količina: 25 kesica x 0.7g = 16.5g

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Spelta Vita Instant – Liofilizovani hladnoceđeni sok je 24 puta koncentrovani ekstrakt Speltine pšenične trave. Bez glutena.

100% prirodan dodatak ishrani. Imunitet, snaga vitalnost!

  • Pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem i organizmu pruža energiju
  • Popravlja krvnu sliku, umiruje nervni sistem, štiti nas od virusa i bakterija
  • Poboljšava cirkulaciju, reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona
  • Jača kosti, reguliše holesterol, utiče na normalan rad žlezda
  • Sadrži prirodne vitamine, minerale, enzime, mikroelemente i hlorolfil
  • Smanjuje šećer u krvi (mogu da koriste i dijabetičari)

Šta je Spelta Vita Instant?

Kako bi olakšali transport i konzumaciju originalnog zelenog soka od spelte liofilizovali smo ga. Liofilizacijom pretvorili smo zeleni sok u prah, pri čemu smo uspeli da sačuvamo sve vitamine, minerale, enzime, aminokiseline i hlorfil sadržane u soku.

Zeleni sok od spelte je sladunjav sok koji se dobija hladnim i sporim ceđenjem mladih klica i listova pšenice spelte, nakon čega se napitak brzo zamrzava. Finalni oblik proizvoda dobija se liofilizacijom. Proces se odvija tako što se duboko zamrznuta sirovina unosi u komoru za liofilizaciju gde se sušenje odvija u apsolutnom vakumu pri temperaturama od -40 do -50 C. Voda iz sirovine se izdvaja sublimacijom, čime se omogućava dugotrajno očuvanje osnovnih organoleptičkih svojstava mnogih namirnica.

Zašto Spelta Vita Instant?

Spelta Vita INSTANT je sladunjav napitak koji se dobija liofilizacijom zelenog soka herbe spelte organskog porekla. Ovako dobijen napitak je bogat prirodnim mineralima, hlorofilom i vitaminima koji umornom telu daje energiju. Lako se priprema i idealno je rešenje u svakoj prilici. Dodatak je zdravoj ishrani. Da bismo telo održavali u dobrom stanju neophodno je da mu damo sve hranljive materije koje svakodnevno trošimo. Spelta u idealnom odnosu sadrži proteine, ugljene hidrate i masti. Spelta Vita INSTANT ima osvežavajuće i podmlađujuće dejstvo na naš organizam. Pomaže kod alkalizacije tela i kod malokrvnostiReguliše probavu, poboljšava fizičku i mentalnu snagu. Visok sadržaj proteina čini speltu idealnom žitaricom za osobe koje imaju problema sa varenjem, za sportiste i osobe koja se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću gde je potrebno održavanje mišićne mase, kao i za osobe koje su na dijetalnoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam.

DejstvoSpelta Vita INSTANT je bogata prirodnim vitaminima, mineralima, hlorofilom i enzimima. Hlorofil pruža našem telu veliku količinu kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioksidant.Spelta Vita INSTANT sadrži balans prirodnih vitamina, naročito vitamina B kompleksa: B1, B2, B3, B6, B9 i vitamina K.Spelta Vita INSTANT je bogat izvor minerala: magnezijuma, cinka, gvožđa, mangana, bakra i selena i rastvornih biljnih vlakana koja se lako resorbuju.Spelta reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona, jača kosti, poboljšava imunitet, smanjuje šećer u krvi i reguliše holesterol. Dijetetska vlakna spelte pomažu smanjivanju nivoa LDL u krviNiacin-vitamin B3, koji se nalazi u spelti u znatnoj količini, ključan je za normalan rad žlezda, a posebno je bitan za proizvodnju polnih hormona. Spelta ima pozitivnu ulogu u regulaciji hormona i kreatina. Zbog sadržaja bakra i gvožđa poboljšava cirkulaciju. Ugljeni hidrati iz spelte su složene građe i značajan činilac koagulacije i stimulacije imunskog sistema čoveka. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K, pre upotrebe treba da konsultuju svog lekara.

Način upotrebe

Odrasli i deca iznad 3 godine: Jednom dnevno sadržaj jedne kesice rastvoriti u vrlo malo vode ili soka i popiti, najbolje ujutru na prazan stomak. U slučaju većih potreba maksimalno uzeti do 4 kesice dnevno. Nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama, dojiljama i deci ispod 3 godine starosti. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K , pre upotrebe ovog proizvoda treba da konsultuju svog lekara.
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznosvrsnu i urovnoteženu ishranu.

Dodatne informacije

Težina0.2 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.