Ekološka Torba od Pamuka Bio Salaš Idei 1 komad

220.00 рсд

Ekološka Torba od Pamuka – ove torbe za voće i povrće za višekratnu upotrebu su koristan način za održivu kupovinu proizvoda. Količina: 1 komad

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja

Opis

Ekološka Torba od Pamuka – trajne, perive u mašini i napravljene od 100% pamuka, ove torbe za voće i povrće za višekratnu upotrebu su koristan način za održivu kupovinu proizvoda. Promena navika i izbegavanje plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu znači manje smeća u zajednicama, manje otpada na deponijama i manje plastike u našim okeanima.

• Plastične kese nisu prihvaćene u mnogim centrima za reciklažu jer su tako tanke i zaglavljuju se u mašinama za reciklažu.

• Otprilike 79% plastike koja se odlaže akumulira se na deponijama i u okruženjima širom sveta.

• Plastika je najčešći oblik morskog otpada i pripisuje joj se oko 8 miliona tona smeća koje završi u okeanima svake godine.

• Biorazgradivost najlonskih kesa je laž koja nam olakšava da, sa manje griže savesti zagađujemo okolinu.

• A velika prevara je i reciklaža plastike koju plasira petrohemijska industrija da bi se održala potrošnja nafte (od koje se pravi plastika), a troškove reciklaže i čišćenja su prebacili na nas, građane. Samo se 2% proizvedene plastike efikasno reciklira, a ostala „reciklabilna“ plastika se šalje u „nerazvijene“ zemlje da tamo trune.

Dodatne informacije

Težina0.05 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.