Organsko Crveno Vino Indigo Plavinci 750ml

2,690.00 рсд

Organsko Crveno Vino Indigo je proizveden od sorte grožđa Regent iz organski sertifikovanog vinograda u Gročanskom vinogorju. Zemlja porekla: Srbija. Količina: 750ml

Dodaj u Listu Želja
Dodaj u Listu Želja
Kategorija: Oznaka:

Opis

Organsko Crveno Vino Indigo je proizveden od sorte grožđa Regent iz organski sertifikovanog vinograda u Gročanskom vinogorju.

Potpuno zrelo grožđe se bere ručno i posle odvajanja bobica od peteljki ostavlja da macerira osam do dvanaest dana uz potapanje bobica svakih 6 sati. Nakon toga se cedi i prebacuje u otvoreni tank za vrenje. Kada vrenje počne da jenjava, tank se zatvara i vrenje nastavlja, što traje i do dva meseca u zavisnosti od godine. Vino se zatim otače sa grubog taloga, pod plaštom inertnog gasa koji sprečava oksidaciju, i prebacuje delimično u tank, a delimično u staru burad na odležavanje. Odležavanje traje 12-18 meseci, za koje vreme se vino povremeno meša, kako bi se fini talog podigao sa dna i omogućio ekstrakciju aroma. Oko mesec dana pre flaširanja mešanje prestaje kako bi se talog slegao na dno. Vino se zatim pretače u jedinstven tank, odakle se flašira bez filtriranja. U celom proizvodnom procesu ne dodaju se nikakvi aditivi, sem malo supora pred flaširanje.

Indigo je jako obojeno, tamno vino. Indigo odlično ide uz masne sireve, gulaše, mućkalice, divljač, bifteke, jela sa jakim sosovima. Za kraj obroka probajte ga sa kolačima od čokolade ili izborom sireva praćenim suvim smokvama, grožđicama i orasima.

Da bi se u potpunosti uživalo u vinu Indigo obavezno ga treba pretočiti i izložiti vazduhu bar dva sata pre konzumiranja i poslužiti na 16ºC – 18ºC.

Crveno vino od organskog grožđa Regent

 • Maceracija 12 dana
 • Vrenje na divljem kvascu 40 dana
 • Odležavanje na talogu 18 meseci
 • Odležavanje u flaši 6 meseci
 • Nebistreno i nefiltrirano, sadrži talog
 • Ukupne kiseline 6,8 g/l
 • Zaostao šećer 4,8 g/l
 • Ukupni sulfiti 39 mg/l
 • Alkohol 13,5%
  Kupovina je dozvoljena samo osobama koje su starije od 18 godina.
  Konzumiranje alkohola može biti štetno po zdravlje.

Dodatne informacije

Težina1.4 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.